Het verliezen van data kan een vervelend probleem zijn. Wij hebben een oplossing voor dat probleem. Met de data recovery van MacBizz zorgen wij ervoor dat al uw video's, foto's, bestanden etc. terugkrijgt. 

No Cure = No Pay!

Mocht het toch zo zijn dat de data niet te herstellen is dan hoef je niet te betalen voor de data recovery.

Heb jij te maken met dit probleem? Bel of mail ons voor een afspraak.

020-7372094

info@macbizz.com

 

Wat is data recovery?

Data recovery draait om het terughalen van digitale bestanden die niet meer op een normale manier toegankelijk zijn. Dit verlies kan op elke datadrager van toepassing zijn en door verschillende oorzaken tot stand komen. Denk bijvoorbeeld aan een geformatteerde harde schijf, een usb-stick met een afgebroken connector of een netwerkschijf met waterschade. Wij dragen in vele scenario’s zorg voor het herstel van de verloren gegevens.

Wat is de slagingskans?

Circa 90% van de binnenkomende datadragers leidt tot succes. Dit is een grove doch realistische schatting. Tijdens de diagnose kan vrij accuraat worden bepaald of het tot een geslaagde recovery zal leiden. Wij gebruiken de laatste stand van de techniek, nieuwste forensische software en kunnen bepaalde harde schijven op component niveau repareren.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn gegevens weer terug heb?

Afhankelijk van het type gegevensdrager en de aard van het defect, kan het zijn dat we binnen een dag al je data hebben recovered. Maar het kan ook zijn dat we alleen een deel van de gegevens kunnen achterhalen en dat we daar twee weken druk mee bezig zijn. Voordat er diagnose is gedaan, is het niet te zeggen hoe lang het proces in beslag gaat nemen. Maak een afspraak en breng de gegevensdrager bij onze locatie in Amsterdam.

Repareren jullie mijn harde schijf?

In de meeste gevallen hoeft er geen reparatie van de schijf te worden uitgevoerd. We zullen de datadrager dan uitlezen met behulp van speciale apparatuur. Er is echter wel een harde schijf reparatie nodig in het geval van printschade en interne problemen. De herstelde data moet altijd op een andere harde schijf (of gratis download link) worden gezet omdat wij het origineel in dezelfde staat zullen houden.

De recovery is klaar, maar ik mis data. Wat nu?

Voordat de recovery van start gaat, maak je kenbaar welke data je graag terug wilt zien.
Wij hebben hierbij twee uitgangspunten hoog in het vaandel staan: het no cure, no pay-principe en wederzijds vertrouwen. Vanzelfsprekend streven wij naar honderd procent datagarantie, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Dataherstel is geen zwart-wit-proces: de ene keer komt alles boven water, de andere keer helemaal niets en soms maar een deel van de data. We koppelen het behaalde resultaat terug na datarecovery, indien mogelijk in de vorm van bestandenlijstjes van teruggehaalde data.

Zit het recoverymedium inbegrepen bij de prijs?

Enkel bij de zware hardwarematige problemen categorie zit het recoverymedium standaard inbegrepen. Wij adviseren een cloudoplossing aan te schaffen en hierin een map of een account met ons te delen. De data zullen we dan kosteloos uploaden.Bij grotere hoeveelheden data duurt dit mogelijk wat lang en is het handiger of voordeliger om bijvoorbeeld een nieuwe harddisk aan te schaffen. Hierbij kunnen wij zonder kosten advies verstrekken.

Heeft het aantal benodigde bestanden invloed op de prijs?

Nee, wij hanteren vaste prijzen, ongeacht of je op zoek bent naar één specifiek document, een map vol foto’s of duizenden muzieknummers. De reden hiervoor is eenvoudig: de methode om de data beschikbaar te maken is veelal hetzelfde. De hoeveelheid bestanden is hierdoor niet van invloed op het tarief. Dit geldt overigens ook voor de grootte van de datadrager.

Wanneer ontvang ik mijn bestanden?

Onze betalingsregeling is uiterst eenvoudig: je ontvangt je bestanden zo snel mogelijk nadat de betaling binnen is. In het geval van een online overboeking volstaat een betaalbewijs in de vorm van een screenshot.

Hoe lang beschikken jullie na afloop over mijn data?

Nadat we het resultaat hebben overhandigd, houden we de oorspronkelijke datadrager nog een maand beschikbaar. Zo kunnen we eventuele complicaties (zoals een ontbrekende folder) alsnog oplossen. Na deze periode wordt de schijf, NAS of usb-stick vernietigd en de gekopieerde data van ons netwerk verwijderd.